İngiltere’nin Herefordshire bölgesinde yaşayan William Chase adlı patates yetiştiricisinin bir çok başarısız girişim sonrası 48 yaşında milyoner olması gerçekten ilgi çekici.

Chase, patates yetiştiriciliği yapan çiftçi bir aileden geliyor. “En iyi iş bildiğin iş” düşüncesi ile henüz 20 yaşındayken bir banka müdürünü ikna ederek çektiği 200 .000 Sterlin kredi ile babasına ait patates çiftliğini satın alır fakat patates fiyatlarındaki tutarsızlık nedeniyle işlerini bir türlü yoluna sokamaz.

Chase, 1992 yılındaki aşırı yağmurdan dolayı patatesleri tarlada çürümeye terk edip iflasa göğüs gerebilecek kadar gözü pek, bir kaç ay sonra yeniden kredi çekip icra memurlarının eline geçen kendi tarlasını tekrar satın alıp aynı işe yeniden soyunacak kadar kararlı ve cesurdur.
Bu sefer, mevcut gelirinden daha fazlasını kazanabilmek için başka yetiştiricilerden patates satın alıp marketlere satmayı dener. Artık maddi sıkıntıları olmasa da marketlere gönderdiği patateslerin bir kısmının dış görünüşlerinin yeterince düzgün olmadığı gerekçesiyle geri çevrilmesi ise canını sıkar.

2002 yılında marketlerin kabul etmediği patateslerin cips firmaları tarafından satın alındığını öğrenmesi ise ile bir anda hayatı değişir.
Hiç deneyimi olmadığı halde patates cipsi üretmeye karar verir.

İngilteredeki bir çok cips üreticisini ziyaret edip bu işe nasıl başladıklarını öğrenmek ister fakat hiç bir olumlu tepki ile karşılaşmaz. Yine de kafasına koyduğu bu işi yapmaktan asla vazgeçmez. Pennsylvania ve Colorado’daki patates cipsi üreten fabrikaları tek tek dolaşmak üzere ABD’ye gider.
6 ay içinde kendi çiftliğinde, çiftlikle aynı adı taşıyan Tyrllers adında bir cips fabrikası kurarak üretime başlar. Yerel basınla iletişime geçip ilgi çekici paketlerle piyasaya sürdüğü cipslerin tanıtımına başlar ve ürünlerini pazarlamak üzere tüm marketleri dolaşmaya başlar.
Tyrrells markası kısa zamanda hızla büyüyüp iyi kar getirmeye başlar. Chase, marketlere paketi 1 Sterline sattığı ürünlerin 2 Sterline satıldığını, paket başına ise %35 net kar ettiğini belirtiyor.
Patates üreticilerine karşı hoş olmayan tavrından dolayı Tesco adlı markete cips vermemek konusunda kararlıdır.

Fakat bir gün, bu marketin kara borsa edindiği ürünlerini piyasa fiyatının altına sattığını fark eder. Chase, söz konusu kuruluştan bu faaliyete son vermesini ister fakat talebi geri çevrilince medya üzerinden başlattığı kampanya ile ürünlerinin bu marketteki satışını durdurmayı başarır.
5 yıl içinde sıfırdan yaratıp büyüttüğü Tyrrells markasını 2008 yılında 40 Milyon Sterline sattı.

Başarılı girişimci bu satışın ardından yeni bir iş arayışına koyulur. Tyrrells’in yeni sahibi patatesleri başka tedarikçiden almaya başladığı için, kendi tarlasında yetiştirdiği patateslerden ne yapabileceğini düşünürken yetiştirdiği patateslerden birinci kalite votka üretmeye karar verir. Markasının satılmasıyla yeni iş için yeteri kadar bütçesi bulunan girişimci gerekli tüm teçhizatı alıp Chase Vodka adlı ürünün üretimine hemen başlar.

Chase, Votka işi cips kadar karlı olmasa da işini çok seviyor.

İhracata yönelik üretim yaptığı için, tüm dünyayı dolaşıp yeni alıcılar bulmak için uğraşıyor. Viski ve Cin üretimi ile ürün çeşidini çoğaltan Chase, ayda ortalama 40 bin şişe içki satışı yapıyor.
Case’e göre; “markanızı tanıtmak için hikayenizi başkalarına anlatmanız gerekiyor, başarılı olabilmek için buna ilk önce kendiniz inanmalısınız”..